www.blomasa.com | Subscribe | Unsubscribe
Tietoa Eyjafjallajökli –tulivuoren ilmakuvausprojektista

Islannissa sijaitseva Eyjafjallajökli - tulivuori, jonka purkauksen tuottama tuhkapilvi aiheutti huomattavia haittoja muun muassa lentoliikenteelle aiemmin tänä vuonna, kuvattiin onnistuneesti kuluneen kesän aikana Blomin toimesta. Projektin suoritti Blom-konserniin kuuluva isobritannialainen yhtiö, Blom UK. Kuvaus kattaa Eyjafjallajöklin lisäksi myös muita tulivuoren lähialueita, kuten Markarfljótin solan sekä Islannin pääkaupungin, Reykjavikin, alueen.


Tanska kolmiulotteisena

Blom on tuottanut Tanskan alueelta kolmiulotteisen mallin, joka sisältää maanpinnan lisäksi kaikkien rakennusten mallit. Mallia käytetään julkisella sektorilla muun muassa alue-, kaupunki- ja maisemasuunnittelussa. Aineisto on myös varsin käyttökelpoista monilla yksityisen sektorin liiketoiminta-alueilla, kuten kiinteistöliiketoiminnassa, Internet-palveluissa ja -portaaleissa sekä navigointisovelluksissa.
Useat Tanskan kaupungit ja kunnat ovat jo päättäneet hankkia Blomin tuottaman kolmiulotteisen kaupunkimallin käyttöönsä.


Viistoilmakuvausten tehokkuutta ja kuvatuotteiden laatua parannettu

Blomilla on käytössään viisi lentokonetta, jotka toteuttavat viisto- ja pystyilmakuvauksia Pictometry –tekniikalla. Kuluneen kesän aikana neljä niistä on ollut toteuttamassa pohjoismaiden kohteiden kuvauksia. “Säätila on toki tärkein seikka, joka vaikuttaa siihen kuinka tehokkaasti kuvausprojektit pystytään suorittamaan, mutta olemme myös kehittäneet ja tehostaneet työn kulkua niiden neljän vuoden aikana, joina tämä tekniikka on ollut käytössämme.”, sanoo projektipäällikkö Linda Byström. Byström työskentelee Blomilla Norjassa.


Matalaresoluutioisten LiDAR-aineistojen kysyntä laajaa

Valtakunnallisen korkeusmallin uudistamisprojektit ovat aiheuttaneet Suomessa ja Ruotsissa huomattavaa kasvua matalaresoluutioisten LiDAR – aineistojen kysyntään.
Muun muassa vesivoimalla sähköä tuottavat yhtiöt ovat käyttäneet matalaresoluutioista laserkeilausaineistoa tutkiessaan veden virtauksen sääntelyä ja sen vaikutuksia mahdollisten tulvariskien syntyyn. ”Aineisto on huomattu erittäin käyttökelpoiseksi tarkoituksiimme”, sanoo Peter Calla, joka työskentelee hydrologina ruotsalaisessa vesistöjen säännöstelyn parissa toimivassa yhtiössä. ”Laserkeilausaineistot yhdistettynä rantaviivatietoihin ovat mahdollistaneet tarkkojen riskianalyysien tekemisen ja niiden avulla on voitu simuloida vesimassojen käyttäytymistä muun muassa joissa ja patoalueilla”, jatkaa Peter Calla.GISExpo Paikkatietomarkkinat 2010
Helsingin messukeskuksessa.
2.-3. marraskuuta 2010.
Tervetuloa messuosastollemme M3!European LiDAR Mapping Forum
Haag, Alankomaat. 30. marraskuuta - 1. joulukuuta 2010.
Tervetuloa messuosastollemme nro 37!INTERGEO – messut
Köln, Saksa. 5.-7. lokakuuta 2010.
Tervetuloa messuosastollemme D 154, hallissa 1.

CLGE – Symposio Bulgariassa
Blom osallistuu kansainväliseen maanmittausalan nykyteknologiaa, koulutusta ja yritystoimintaa käsittelevään symposioon, joka järjestetään Varnassa, Bulgariassa 23.-24. syyskuuta 2010.

Blom mediassa
Geoconnexion: Digital imagery for costal monitoring
Posisjon: Smartere og grønnere
Småkraft: Effektivt kartverktøy
Rakkestad Avis: Skråblikk på bygda
NRK: Finner vikinggraver med laser
Filipsstads tidning: Flygplan utförde mätningar åt Lantmäteriet”Tämän uutiskirjeen vastaanottajatiedot on otettu Blom Kartta Oy:n asiakas- ja yhteistyökumppanirekisteristä. Jos ette jatkossa halua saada kuukausittaista uutiskirjettämme ja haluatte osoitteenne poistettavan vastaanottajien listalta, pyydämme käyttämään uutiskirjeen oikean ylälaidan ’Unsubscribe’ – toimintoa.”

Blom, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki, Finland
Tel: 358 9 229 3060, Fax: 358 9 2293 0657
info.fi@blomasa.com