www.blomasa.com | Forward | Subscribe | Unsubscribe
Norjassa hankitaan ilmakuvilta tietoa hyljepopulaatioista

Tämän vuoden elokuussa Blom ilmakuvasi Norjan rannikkoalueita Rogalandin ja Trøndelagin väliseltä alueelta Norjan merentutkimusinstituutille, IMR:lle (Institute of Marine Research). IMR on valtiollinen tutkimuslaitos, joka toimii luonnonvarojen hallinnan, merialueiden ympäristöasioiden ja yleisen vesistöjen tutkimuksen parissa, työllistäen yli 700 henkilöä.


Metsärastereita BlomURBEXissa

Korkearesoluutioisten BlomOBLIQUE – viistokuvakirjastojen, väriortokuvien ja lukuisten muiden rasteriaineistojen lisäksi Blomin asiakkailla on nyt myös mahdollisuus saada käyttöönsä väri-infraortokuvia (CIR) ja puuston pintamallirastereita (Canopy Height Model, CHM) verkkoyhteyden välityksellä BlomURBEX - palvelimelta.


Tiehallinnon maastomallihankkeet Suomessa

Laserkeilaustekniikka (pistepilvi ja ortokuvat) ovat keskeinen työkalu, jota käytetään tarkkojen maastomallien valmistuksessa tiehallinnon (ELY-keskukset) käyttöön. Blom on suorittanut lukuisia tiemallihankkeita viimeisten vuosien aikana. Lähtöaineisto mallinnusta varten kerätään Blom TopEye – helikopterilaserkeilauksella, jonka yhteydessä otetaan myös valokuvat ortokuvien tuotantoa varten ja mallinnuksen tueksi.


Rotterdamin 3d - kaupunkimalli

Blom on tuottanut Rotterdamin kaupungin kattavan teksturoidun 3D-kaupunkimallin, joka koostuu yli 190 000 rakennuksesta. Kaupunkimalli julkaistiin virallisesti 16. kesäkuuta Rotterdamin kaupungin toimesta 3D - konferenssissa, jonka järjestivät Geonovum, Alankomaiden katasterilaitos (Kadastre), Alankomaiden rakennus- ja ympäristöministeriö, Alankomaiden geodeettinen laitos ja Rotterdamin kaupunki. 400 alan ammattilaista yksityiseltä ja julkiselta sektorilta osallistuivat konferenssiin.


Fotorealistisen virtuaalimallin hyödyntäminen kaupunkisuunnittelussa Oslossa

Oslon kaupunki on äskettäin alkanut hyödyntää 3D-malleja kaupunkisuunnittelussa. Blom on ollut johtamassa projektia, jonka tarkoituksena on siirtää Oslon kaupungin katusuunnittelu suoraan fotorealistisen virtuaalimallin avulla tapahtuvaksi. Kaikki kartta-aineisto Oslon kaupungista on valmistettu käytettäväksi ruotsalaisen Agency9 –yhtiön TrafficPlanner –ohjelmassa.


Blom i media
GISCafé: Blom launches BlomSTREET™
GISCafé: Blom signs contracts totalling €1.5mill
GISCafé: Blom signs €2.3 million flood mapping contract in Romania
GIM International: Changes to Blom's Management Structure
Innodesign: Introduserer teknologi for 360° panoramabilder
GISCafé: Blom completes vegetation analysis


 

”Tämän uutiskirjeen vastaanottajatiedot on otettu Blom Kartta Oy:n asiakas- ja yhteistyökumppanirekisteristä. Jos ette jatkossa halua saada kuukausittaista uutiskirjettämme ja haluatte osoitteenne poistettavan vastaanottajien listalta, pyydämme käyttämään uutiskirjeen oikean ylälaidan ’Unsubscribe’ – toimintoa.”

 
Blom Product Brochures | Blom Case Studies

Follow Blom_Group on Twitter

BLOM, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki, Finland
Tel: 358 9 229 3060, Fax: 358 9 2293 0657
info.fi@blomasa.com