www.blomasa.com | Forward | Subscribe | Unsubscribe
Ensimmäiset BlomSTREET™ - pilottiprojektit toteutettu Suomessa

Turun ja Kaarinan kaupungit ovat ensimmäisiä suomalaisia asiakkaita, jotka hyödyntävät toiminnassaan Blomin uutuustuotetta, mittatarkkoja BlomSTREET - katunäkymäkuvia. "Tarkoituksemme on käyttää aineistoja ja järjestelmää muun muassa YAOH (Yleisten alueiden operatiivinen hallintajärjestelmä) – tietojen keruussa”, toteaa Turun kaupungin paikkatietoinsinööri Harri Soini.


Metsänhoitoyhdistys Mellanskog kokeilee laserkeilausaineistosta tuotettujen kuva-aineistojen käyttöä metsäsuunnittelussa Ruotsissa

Ruotsista maaston korkeusmallin tuotantoa varten kerättyä laserkeilausaineistoa pyritään hyödyntämään myös muihin käyttötarkoituksiin. Laserkeilausaineistosta voidaan tuottaa erilaisia kuvia, jotka kuvaavat esimerkiksi maaston, infrastruktuurin ja metsän ominaisuuksia. Blom tuottaa laserpohjaisia aineistoja Metsänhoitoyhdistys Mellanskogin käyttöön tämän testialueelta.


Väri- ja infrapunakuvat, stereopeitto, laserkeilaus – kaikki yhdellä lennolla!

Valintaa laserkeilauksen ja stereokartoituksen välillä ei enää tarvitse tehdä. Blomin käyttämän TopEye - järjestelmän avulla korkearesoluutioista laserkeilaus- ja ilmakuva-aineistoa voidaan kerätä erittäin tarkasti ja tehokkaasti. Järjestelmää kehitetään jatkuvasti ja nyt käyttöön otettu uusi laserkeilain ja uusi digitaalinen ilmakuvauskamera lisäävät suorituskykyä ja laajentavat järjestelmän soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin.


Kehittyneet menetelmät fotorealististen 3D-mallien ja tosiortokuvien tuottamiseen

Viimeisimmät teknologiset uudistukset ovat mahdollistaneet kehittyneempien paikkatietoaineistojen tuottamisen suuripeittoisista ilmakuvauksista.


Miehittämättömien ilma-alusten käyttö kartoituksissa

Laadukkaiden paikkatietoaineistojen tuottaminen myös pienemmille alueille kustannustehokkaasti on nyt myös mahdollista käyttämällä miehittämättömiä aluksia (= lennokkeja) kuva-aineistojen tuottamiseen.


Tele Greenland – tietoliikennekaapelitiedon tallennus digitaaliseen muotoon

Blom suorittaa parhaillaan Tele Greenlandin kaapeliverkoston digitointia perustuen vanhoihin analogisiin dokumentteihin. Tele Greenlandin toimialue on ympäristöltään yksi maailman haastavimmista. Tele Greenlandin omistaa sataprosenttisesti Grönlannin paikallishallinto ja henkilöstöä on n. 570 henkilöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Nuukissa.Geoinfo 2011
3-5 lokakuu 2011, Uppsala

Värderings- och Lantmäteri-Dagarna
19-20 lokakuu 2011, Tukholma

Novapoint
1-2 marraskuu 2011, Tukholma

Kortdage 2011
16-18 marraskuu 2011, Kolding Tanska

Esri European User Confer- ence
26-28 lokakuu 2011, Madrid Espanja

GIS expo
Paikkatietomarkkinat 1-2 marraskuu 2011, Helsingin Messukeskuksessa

Blom i media
GISCafé: BlomWEB™ 2.0 released
GISCafé: BlomDESKTOP™ 2.0 released
GISCafé: Blom UK takes personalised arial imagery of Glastonbury festival
GISCafé: Bluesky Release Stunning Photomap of Glastonbury Festival
GISCafé: Ordnance Survey contract completed by Blom
GISCafé: Blom3D™ - The largest catalog of 3D city models in the world
GISCafé: Seeing the wood for the trees – Greater LiDAR capacity for UK forestry
GISCafé: Introducing BlomMETRO™ - Sharpest aerial photography available
Dagens Nyheter: Sverige kartläggs på höjden


 

”Tämän uutiskirjeen vastaanottajatiedot on otettu Blom Kartta Oy:n asiakas- ja yhteistyökumppanirekisteristä. Jos ette jatkossa halua saada kuukausittaista uutiskirjettämme ja haluatte osoitteenne poistettavan vastaanottajien listalta, pyydämme käyttämään uutiskirjeen oikean ylälaidan ’Unsubscribe’ – toimintoa.”

 
Blom Group Broschyr | BlomWEB™ | BlomDESKTOP™ | BlomSTREET™ | BlomURBEX 3D™

Follow Blom_Group on Twitter

Blom, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki, Finland
Tel: 358 9 229 3060, Fax: 358 9 2293 0657
info.fi@blomasa.com