www.blomasa.com | Subscribe | Unsubscribe
Jyväskylässä hyödynnetään BlomSTREET:ia katujen kuntotietojen keruussa ja jalostamisessa

Jyväskylän kaupungissa toteutettiin vuosien 2011 ja 2012 aikana koko kaupungin katuverkon ja suurelta osin myös kevyen liikenteen väylien verkon BlomSTREET™ - panoraamakuvaus. Aineistot ovat olleet jo noin kahden vuoden ajan laajassa käytössä Kaupunkirakennepalveluiden toimissa, kuten yleisten alueiden hoidossa ja kunnossapidossa, asiakaspalvelupiste Hannikaisessa, rakennusvalvonnassa, kaavoituksessa, suunnittelussa sekä urakoitsijoiden toiminnassa.


Tukholma kehittyy kolmiulotteisena

Elokuussa Tukholman kaupunki valitsi Blomin toteuttamaan kaupungin kattavan fotorealistisen kaupunkimallin. Malli kattaa sekä koko kantakaupungin että ympäröiviä alueita yhteensä noin 500 km²:n laajuudelta. Malli tuotetaan Blomin tuottamilta viistoilmakuvilta. “Tämä projekti on meille erittäin tärkeä askel viistoilmakuviemme uudenlaisessa hyödyntämisessä 3D-kaupunkimalleissa”, sanoo Hans Strandberg, joka toimii projektipäällikkönä mallinnushankkeessa.


Malmön kaupunki kokee hyötyvänsä valtavasti BlomSTREET™ - katunäkymäkuvien käytöstä

Malmön kaupungin tekninen toimi on käyttänyt BlomSTREET – katunäkymäkuvia toiminnassaan vuodesta 2012 lähtien. Keväällä 2013 kaupunki teetti kyselyn, jonka tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia hyötyjä kuvien käytöllä on ollut loppukäyttäjille ja kaupungille. “Kyselyn tulosten perusteella laskimme yhteen viikoittaisen kokonaisajansäästön, jonka BlomSTREET:n käyttö on tuonut, ja se vastasi kahden täyspäiväisen työntekijän viikkotyömäärää”, kertoo Malmön kaupungininsinööri Allan Almqvist.


Blomin viistokuvat pohjoismaissa – Tilanne ja suunnitelma vuodelle 2014

Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, korkearesoluutioisten viistoilmakuvakirjastoja on tuotettu yhteensä jo yli 120:n kaupungin alueelta. Kuvakirjastojen kattavuus on yhteensä noin 17 000 km². Kuvattujen alueiden kaikki kohteet ovat kuvattu viidestä eri kuvakulmasta, pohjoisesta, etelästä, idästä ja lännestä sekä suoraan ylhäältä.


Uusi johtaja Blomin Suomen toiminnoille

Mikko Salonen aloitti Blom Groupin Suomen maajohtajana ja Blom Kartta Oy:n toimitusjohtajana syyskuun alussa. Mikko on työskennellyt paikkatietoalalla 1990-luvun alkupuoliskolta lähtien ja toiminut sekä operatiivisen että myynnin johdon tehtävissä Euroopassa ja Australiassa.
Mikko vietti viimeksi kuluneet 2,5 vuotta Australiassa myyntijohtajana Mipela GeoSolutions -nimisessä yrityksessä, jonka toimipaikka on Brisbanessa. Mipela tuottaa ohjelmistoratkaisuja energia- ja infra-alan yrityksille tavoitteenaan auttaa yrityksiä tehostamaan toimintaansa paikkatietopohjaisen tiedonhallinnan avulla.

Ennen Mipelassa työskentelyään Mikko toimi myyntijohtajana Affecto Finland Oy:ssä ja Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana. Nyt Mikko yhdessä suomalaisen ja pohjoismaisen tiimimme kanssa kehittää Blomin Suomen liiketoimintaa. Tavoitteena on yhä parempien tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen suomalaisille asiakkaillemme ja
asiakastyytyväisyyden lisääminen. Mikko kertoi ajatuksiaan
uuteen työhönsä liittyen myös Kauppalehden haastattelussa.
Voit lukea haastattelun 20.9.2013 julkaistun Kauppalehden
sivulta 21B.”


Blom – konsernin uudet nettisivut julkaistu

Uudella nettisivullamme uudet ja olemassa olevat asiakkaamme voivat käydä hankkimassa tietoa tuotteistamme ja palveluistamme.
Sivujen uutisosio on jatkuvasti päivitetty tietopankki tuoreimmista uutisista konsernissamme. Sivustolta löytyy myös linkit uusimpiin Blom – tuotevideoihin ja sosiaalisen median sivustoillemme.
Tämän lisäksi sivustolta löytyy tuotekuvausten ja -esitteiden lisäksi mielenkiintoisia case – esimerkkejä asiakkaillemme toteutetuista projekteista ja palveluista – kaikki omalle koneelle ladattavassa muodossa.
Suomenkielisen sivustoversion toteuttaminen on käynnissä ja sen julkaisu toteutetaan syksyn aikana.


PAIKKATIETOMARKKINAT
Paikkatietomarkkinat 5.-6.11.2013
Helsingin messukeskus, kongressisiipi

 
GEOINFO 2013
30.9.-1.10.2013 Göteborg, Ruotsi

Tekis Träffen 2013
14.-15.10.2013 Tukholma, Ruotsi

Blom Blog

10 examples of tilt–shift aerial photography

We look at 10 of our best BlomOBLIQUE images made to look a bit different...


Blom Blog

Working with Aerial Photogrammetric Data

Andy McGlashan from Blom UK office, shows us how visualising photogrammetric data can be completed easily and freely...


New Blom Video

Blom3D™


New Blom Video

BlomLANDMARKS™


Blom mediassa

Helsinki Region Infoshare: Historialliset ilmakuvat näyttävät Helsingin kehityksen
GEOConnexion: Blom acquires flood imagery of Norway


 
Blom Product Brochures | Blom Case Studies | YouTube

Follow Blom_Group on Twitter

BLOM, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki, Finland
Tel: 358 10 322 8940, Fax: 358 9 2293 0657
info.fi@blomasa.com