3D tulee kaupunkeihin

Blom Kartta on panostanut tänä vuonna merkittävästi 3D-osaamisensa kehittämiseen ja palveluvalikoiman laajentamiseen. Blom kartta tuottaa 3D-malleja perustuen laserkeilausaineistoon ja erilaisiin ilmakuviin. Mikäli mallinnettavalta alueelta on saatavissa viistoilmakuvaa tai katunäkymäkuvausaineistoa, malli on mahdollista tuottaa teksturoituina fotorealistisena 3D-mallina.


3D tulee kaupunkeihin
Katuomaisuuden kustannustehokas inventointi

BlomSTREET-katunäkymäkuvaukseen perustuen voi kustannustehokkaasti inventoida katuomaisuutta. Blom on toteuttanut asiakkailleen esimerkiksi liikennemerkkien ja valaisinpylväiden inventointeja sekä katujen kuntoarviointeja.


Katuomaisuuden kustannustehokas inventointi
Maanpeiteaineisto hulevesien hallinnan ja maankäytön suunnitteluun
Maanpeiteaineisto hulevesien hallinnan ja maankäytön suunnitteluun

Blom Kartta on tuottanut Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY) seudullisen maanpeiteaineiston. Projekti on osa ILKKA-hanketta (Ilmastonkestävä kaupunki). ILKKA-hankkeessa edistetään ilmastonkestävää kaupunkisuunnittelua. Hankkeen tarkoituksena on luoda suunnittelutyökaluja ja -ohjeistuksia kaupunkisuunnittelijoille ilmastonmuutoksen huomioonottamiseksi.


Blom luovutti filmiarkistonsa Maanmittauslaitokselle
Blom luovutti filmiarkistonsa Maanmittauslaitokselle

Blom Kartta on luovuttanut historiallisten ilmakuvien arkistonsa Maanmittauslaitokselle. Arkisto sisältää noin 250 000 kuvaa vuosilta 1960–2007.


Blom Kartta messuilee

Blom Kartta on loppuvuoden aikana mukana kaksilla messuilla: Paikkatietomarkkinoilla Helsingin Messukeskuksessa 4.-5. marraskuuta ja Finnmateria kaivosalan erikoismessuilla Jyväskylässä 19.-20. marraskuuta. Syyskuussa suuren suosion saavuttivat yhdessä Bionovan kanssa järjestetyt onlineseminaarit 3D kaupunkimalleista.

BlomSTREET-katunäkymäkuvauksesta ja siihen perustuvista inventoinneista järjestetään online seminaarit 28.10. ja 13.11.
Blom Kartta messuillee

Follow Blom_Group on Twitter

BLOM, Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki
Puh: 010 322 8940
info.fi@blomasa.com